Το σχολείο μας σε συνεργασία με το κέντρο πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών Θησέας Κυκλάδων, και συγκεκριμένα της Χρυσαυγή Κανελλοπούλου, Ψυχολόγος, Msc-Σύμβουλος Πρόληψης, Στέλεχος Πρόληψης, διοργάνωσε τις εξής δραστηριότητες:

Πραγματοποιήθηκε Project, τόσο με τους μαθητές της Α’ λυκείου όσο και με τους μαθητές της Γ’ γυμνασίου. Το Project αυτό που έγινε στα πλαίσια του μαθήματος της Βιολογίας και για τις δύο τάξεις είχε θέμα “Εξαρτησιογόνες ουσίες: Αίτια και αποτελέσματα”. Τα παιδιά αναρωτήθηκαν, ερεύνησαν, ενημερώθηκαν και φυσικά προβληματίστηκαν. Τους προβληματισμούς αυτούς τους εξέφρασαν στη κα. Κανελλοπούλου στις συναντήσεις που έκαναν μαζί της. Μια στις 20-12-2013 με τους μαθητές της Α΄λυκείου και μια στις 27-1-2014 με τους μαθητές της Γ’ γυμνασίου. Ελπίζουμε και ευχόμαστε, μέσω αυτού του Project τα παιδιά να απόκτησαν εφόδια έτσι ώστε να μπορέσουν να αποφύγουν τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

Στις 11-2-2014 πραγματοποιήθηκε συζήτηση της κα. Κανελλοπούλου και των μαθητών του σχολείου, με θέμα “Ασφαλές διαδίκτυο και Ασφαλή πλοήγηση σ’ αυτό”. Η συζήτηση αυτή έλαβε χώρα στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Μέρας Ασφαλές Διαδίκτυο. Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τα προτερήματα του διαδικτύου αλλά και τους κινδύνους του. Εξέφρασαν τις απορίες, τους φόβους τους αλλά και τις απολαύσεις που αντλούν από το “σερφάρισμα” στο διαδίκτυο. Στο τέλος της εκδήλωσης, απολαύσαμε όλοι μαζί τα εδέσματα που είχαν ετοιμάσει κάποιοι γονείς, μετατρέποντας την εκδήλωση αυτή σε μια μικρή γιορτή.

Δράσεις του σχολείου μας – «Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ»