Το σχολείο μας πραγματοποίησε επίσκεψη τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στο οινοποιείο της οικογένειας Μωραΐτη. Το οινοποιείο ΜΩΡΑΪΤΗ βρίσκεται στη Νάουσα της Πάρου, δίπλα στην παραλία των Αγίων Αναργύρων. Από το 1910 η οικογένεια Μωραΐτη συνεχίζει από γενιά σε γενιά την παράδοση της παραγωγής κρασιού από αμπέλια της Πάρου.

Μόλις φτάσαμε στο χώρο αντικρίσαμε το πανέμορφο πετρόκτιστο παλιό οινοποιείο που λειτουργεί και ως μουσείο. Εκεί μας υποδέχθηκε ο Θοδωρής και άρχισε την ξενάγηση μας με προβολή ενημερωτικού βίντεο σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα. Ακολούθησε η περιήγηση μας στα εντυπωσιακά εκθέματα του μουσείου που μας ταξίδεψαν σε άλλες εποχές. Στο υπόγειο του κτιρίου βρισκόνται τα κελάρια με τα δρύινα βαρέλια όπου ακόμη και σήμερα ωριμάζει το κρασί.

Βγαίνοντας από το υπόγειο, σαν ταξιδιώτες στο χρόνο, βρεθήκαμε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις στυψίματος και ζύμωσης του κρασιού. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν πως γίνεται η παραγωγή κρασιού σε ένα σύγχρονο οινοποιείο και έκαναν πολλές ερωτήσεις στο ξεναγό μας σχετικά με το κρασί και την παραγωγή του.

Τέλος επιστρέψαμε στο χώρο υποδοχής όπου κάναμε ένα μικρό διάλειμμα για κολατσιό και μετά αποχωρήσαμε. Το σχολείο μας ευχαριστεί θερμά την οικογένεια Μωραΐτη για την άψογη φιλοξενία και ξενάγηση τους.

Επίσκεψη στο οινοποιείο Μωραΐτη