“Ο Πολιτισμός ενός έθνους διακρίνεται από τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στα ζώα” είπε κάποτε ο Μαχάτμα Γκάντι.

Με γνώμονα τα λόγια αυτά και το γεγονός ότι το σχολείο πρέπει να προάγει πολιτισμό, αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στη δράση για τη φιλοζωία, η οποία έγινε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Η δράση αυτή οργανώθηκε από την κα. Σπαρτινού, υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε. Κυκλάδων σε συνεργασία με την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία στο πλαίσιο του προγράμματος “Συμβιώνω με τα Ζώα γύρω μου” και με το Δήμο Πάρου.

Έτσι λοιπόν, ήρθε στο σχολείο μας η κυρία Λαζαρίδου, η οποία με αμεσότητα και άρτια κατάρτιση κατάφερε να ενημερώσει και κυρίως να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές μας αναφορικά με τα ζώα. Αυτή η μικρή παρένθεση των παιδιών από τα μαθήματα τους αποτέλεσε η ίδια ένα σημαντικό μάθημα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μάθανε πολλά, λύσανε απορίες που είχαν σχετικά με τις συνήθειες των ζώων και τους προτάθηκαν τρόποι αντιμετώπισης των πράξεων κακοποίησης αυτών.

Ήταν μια εκδήλωση που την απολαύσαμε όλοι και πιστεύουμε ότι και η κυρία Λαζαρίδου πέρασε εξίσου καλά με μας.

“Συμβιώνω με τα Ζώα γύρω μου”