Στα πλαίσια των δράσεων του «κοινωνικού σχολείου», με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα υγείας και διατροφής, πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο τηλεδιασκέψεις τις τελευταίες ώρες στις 3 και 9 Μαρτίου 2015 με θέμα «Εικόνα σώματος και διαχείριση βάρους».

Οι μαθητές είδαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις παρουσιάσεις και ακολούθησε συζήτηση με τις υπεύθυνες Διαιτολόγους ? Διατροφολόγους του Προγράμματος Ευζήν του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου Κα Μπέλου και Κα Καούρη.

Οι στόχοι της συγκεκριμένης δράσης ήταν οι μαθητές να συνειδητοποιήσουν γιατί πολλοί έφηβοι -και κατά κύριο λόγο κορίτσια- νιώθουν δυσαρεστημένοι με το σώμα τους και ποια πρότυπα έχουν οι έφηβοι. Επίσης, συζητήθηκαν ποιες συμπεριφορές σχετίζονται με το αυξημένο βάρος, όπως η έλλειψη άσκησης, η κακή διατροφή και πως οι έφηβοι να αποφεύγουν τις ανορθόδοξες δίαιτες και να εφαρμόζουν ένα σωστό τρόπο διατροφής και να ασκούνται για να διατηρούνται σε φόρμα και να αγαπήσουν το σώμα τους και το εαυτό τους.

Εικόνα σώματος και διαχείριση βάρους